ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας καταγγέλλει την παρέμβαση των Δ/ντων Εκπ/σης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης στη λειτουργία και στις συλλογικές διαδικασίες των ΕΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κάλεσε σε απολογία το συνάδελφο Βασίλη Μορέλα «για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στις 4/5/2022» της οποίας τότε ήταν μέλος. Πρόκειται για πρωτοφανή και απαράδεκτη εμπλοκή της διοίκησης στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, για την οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διενεργεί έρευνα και να εκφράζει γνώμη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον να ζητάει εξηγήσεις για τη στάση και τη δράση των συνδικαλιστών στα συλλογικά τους όργανα!

Στη συνέχεια, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης καλεί σε έγγραφες εξηγήσεις τρία μέλη του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Χρήστο Ζαγανίδη, Πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Σοφία Στεφανίδου, Γραμματέα και Σίσσυ Φραντζέσκου, Αντιπρόεδρο) σχετικά με γεγονότα που αφορούν την ίδια ΓΣ, ενώ εκκρεμούν δίκες και δικαστικές αποφάσεις.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ανάμειξη των διοικητικών αρχών σε θέματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα και μπορεί να αξιοποιηθούν σε δικαστικές προσφυγές κατά της Ε’ ΕΛΜΕ και των εκλεγμένων εκπροσώπων της.
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι ενέργειες των ΔΔΕ Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης προς τους συναδέλφους συνδικαλιστές και οι παρεμβάσεις στη δράση του σωματείου.
  • Να μη διενεργηθεί καμία έρευνα, διοικητική εξέταση, πρόσκληση για εξηγήσεις.
  • Να μπει τώρα στο αρχείο οποιαδήποτε δικαστική παραγγελία.
  • Να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κυρώσεις ή διώξεις συναδέλφων. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους!
Απαιτούμε τώρα να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της Διοίκησης στη συνδικαλιστική δράση!



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ       ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ