ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ


Να ανακληθεί η τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση μέλους της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων και η διεξαγωγή ΕΔΕ στα μέλη του ΔΣ του σωματείου και της Ομοσπονδίας! Η απόλυση υπαλλήλου για τη συνδικαλιστική του δράση στο Δημόσιο και μάλιστα σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο μας γυρίζει σε άλλες εποχές!
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τη συλλογική δράση!

Καταγγέλλουμε τη δρομολόγηση απόλυσης του συναδέλφου Αντωνίου Δημήτρη, μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εργαζόμενου επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου στο ΕΚΠΑ. Καταγγέλλουμε την έναρξη ΕΔΕ στα μέλη ΟΛΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, στο Προεδρείο της Συνέλευσης που πήρε την απόφαση και σε δύο από τα μέλη του ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ που είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ.

Οι διώξεις αυτές έγιναν με πράξεις της πρυτανικής αρχής του ΕΚΠΑ που εκδικητικά παραγγέλλει στον ΕΛΚΕ και στο Συμβούλιο Ιδρύματος την άμεση αναστολή της σύμβασης του συναδέλφου Αντωνίου Δημήτρη μέχρι να εξετάσει οριστικά την παύση της σύμβασης, δηλαδή την οριστική του απόλυση. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια μας γυρίζει σε άλλες εποχές.

Το «έγκλημα» του Αντωνίου και των άλλων μελών του ΔΣ του σωματείου ήταν ότι παραβρέθηκαν και στήριξαν την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου να προχωρήσουν από κοινού με φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους σε συμβολικό αποκλεισμό στο ΚΛΕΙΔΙ (κέντρο λειτουργίας και διαχείρισης δικτύου).

Είναι πρωτοφανές να χρεώνεται μια συλλογική απόφαση Γενικής συνέλευσης σωματείου σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη ως συνδικαλιστικά στελέχη να υλοποιήσουν τη συλλογική απόφαση των μελών του σωματείου που εκπροσωπούν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκδικητική απόφαση που θέλει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και φοιτητές ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές, ΜΑΤ και εισαγγελείς ευθυγραμμίζονται σε γραμμή αυταρχισμού, καταστολής και χτυπήματος του κινήματος.

Οι πράξεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο των διώξεων της συνδικαλιστικής δράσης σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου. Να σταματήσει κάθε δίωξη και να παρθεί πίσω τώρα η απόλυση του συναδέλφου! Η τρομοκρατία ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

                             Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ        ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ