ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ 2019 - ΣΠΕΤΣΕΣ

 ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ  Ε.Λ.Μ.Ε. 
        
Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στις Σπέτσες, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, μισθώνοντας για τα μέλη της λεωφορείο.    
Η διαδικασία κράτησης των θέσεων θα γίνει ως εξής : κάθε σχολείο θα αποστείλει στο email της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. (aelmek@gmail.com) μέχρι την Τετάρτη 19/6/2019, τα στοιχεία των συναδέλφων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με συνημμένο αρχείο xls με τις εξής 3 στήλες : Σχολείο, Ονοματεπώνυμο, Θέσεις για το λεωφορείο (καταρχάς 1 ή 2 θέσεις για κάθε συνάδελφο και, αν περισσέψουν θέσεις μπορεί και επιπλέον). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την  ώρα παραλαβής των καταστάσεων στο email της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. 
Η εκδρομή αφορά  ΜΟΝΟ τους συναδέλφους που είναι μέλη της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. (και τον έναν ή την μία συνοδό τους). Η μεταφορά με το λεωφορείο θα είναι δωρεάν για τα μέλη μας και τους συνοδούς τους. Θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος του εισιτηρίου του πλοίου.

                                       Το πρόγραμμα της εκδρομής. 

07.45΄ Αναχώρηση από την κεντρική πλατεία Κορίνθου (Περιβολάκια) 
11.00΄ Άφιξη στις Σπέτσες 
16.30' Αναχώρηση από Σπέτσες
18.30΄ Ναύπλιο (καφές)
20.30΄ Αναχώρηση για Κόρινθο       

                  Λίγα λόγια για την εκδρομή μας - προτεινόμενα αξιοθέατα

Άφιξη στις Σπέτσες, στην ιστορική Ντάπια, παλαιό πυροβολείο και τόπο συγκέντρωσης αρχόντων και καπεταναίων του 1821, στο λιμάνι.
Το νησί είναι μικρό και τα αυτοκίνητα λιγοστά, αλλά διατίθενται άμαξες, ένα όμορφο μεταφορικό μέσον για να περιηγηθείτε στο νησί.
Μπορείτε να δείτε τα επιβλητικά αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια, τις ανθοστόλιστες αυλές με τα περίτεχνα βοτσαλωτά και τις όμορφες εκκλησίες.
Προαιρετικά, με έξοδα ατομικά, μπορείτε να επισκεφτείτε:

Tο Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, με τα πολύτιμα κειμήλια. Κόρη του Υδραίου πλοιάρχου Σταυριανού Πινότση, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα αποτέλεσε μέλος της Φιλικής Εταιρείας και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Στο Μουσείο πραγματοποιείται ξενάγηση, στην οποία παρέχονται πληροφορίες για τη ζωή, τη δράση και την προσφορά της στην πατρίδα. Εντύπωση προκαλεί το ομοίωμα του θρυλικού πλοίου της «Αγαμέμνων» και το Φλωρεντιανό σκαλιστό ταβάνι της μεγάλης σάλας.

Το Μουσείο Σπετσών - Αρχοντικό Χατζηγιάννη – Μέξη. Στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα, αλλοτινή κατοικία του Χατζηγιάννη - Μέξη, ενός από τους ευεργέτες του νησιού και υποστηρικτή της Επανάστασης του 1821. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1795 και το 1798 σε σχήμα Π και αποτελείται από δύο ορόφους, ενώ η πρόσοψή του κοσμείται από τοξοτές στοές. Εντός  παρουσιάζεται μία ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της περιοχής, καλύπτοντας περισσότερα από 4.000 χρόνια ύπαρξης πολιτισμού στο νησί. Ξεκινώντας από την Πρωτοελλαδική περίοδο, τα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν γλυπτά και νομίσματα από τα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά χρόνια, εκκλησιαστικά αντικείμενα, ενδυμασίες και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εκθέματα που σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821, που περιλαμβάνουν τη σημαία της Επανάστασης, τα όπλα και τις προσωπογραφία των Σπετσιωτών ναυάρχων, καθώς και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.  Σημαντική είναι ,επίσης, και η συμβολή του Άδωνι Κύρου, ο οποίος δώρισε στο μουσείο πολυάριθμα αντικείμενα και νομίσματα από τη δική του συλλογή. 

Παραμονή για φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας. Το νησί φημίζεται για τα περίφημα αμυγδαλωτά του.

Το απόγευμα, 16:30 αναχώρηση με το καράβι για την Κόστα και από εκεί επιστρέφοντας,  στάση για καφέ στο Ναύπλιο.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ          ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ