ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ


Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας!
Δε θα μας φιμώσουν, δε θα μας υποτάξουν!


Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας το οποίο, με την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, προσέφυγε για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια, προκειμένου να καταστήσει παράνομη την Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Χανίων.

Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση και μετά τις ποινές ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, σειρά έχουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που αντέδρασαν στην επίθεση του Υπουργείου και συνέχισαν τον αγώνα, καλύπτοντας το κενό από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ, μέχρι τις γενικές συνελεύσεις Προέδρων στο τέλος του μήνα. H ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική. Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο Εκπαίδευσης που σύρεται δικαστικά από την κυβέρνηση, με συνοπτικές, ως συνήθως, διαδικασίες. Το Υπουργείο προσπαθεί μέσα από χρηματικά πρόστιμα και απειλές να κάμψει την αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών. Ματαιοπονούν. Οι απειλές δε μας τρομάζουν, αντίθετα, μας δυναμώνουν.

Στόχος τους είναι να αποτελέσει , «πάση θυσία», η αξιολόγηση μέσο πειθάρχησης, υποταγής και επιβολής όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση που θα οδηγήσουν στην εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου σχολείου. Γιατί, αν κατισχύσει η αξιολόγηση, η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίησή της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και των ατομικών φακέλων επιδόσεων. Σε αυτά τα σχολεία υποταγμένοι εκπαιδευτικοί θα «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο φόβου, πειθάρχησης, χειραγώγησης και πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία, όπου η ελευθερία της σκέψης, η αγωνιστικότητα , ο ανθρωπισμός και η κριτική παιδαγωγική θα βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η κυβέρνηση με τη νέα αυτή επίθεση στα σωματεία εντείνει τον αυταρχισμό της και ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία και στη διεκδίκηση. Είναι, λοιπόν, αναγκαίος ο παρατεταμένος και αποφασιστικός αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και την εκπαιδευτική κοινότητα .

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη, απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!


ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ        ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ