ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ - ''Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ'' ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ


Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, ώρα 21:00, θέατρο «ΚΙΒΩΤΟΣ» (Πειραιώς 115, Γκάζι) Τιμή 20 ευρώ – Διάρκεια : 110΄

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. εξασφάλισε για τα μέλη της 90 θέσεις για τη συγκεκριμένη παράσταση και θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία για τη μετακίνησή τους. Η ώρα και ο τόπος αναχώρησης θα γνωστοποιηθούν με επόμενη ανακοίνωση. Όσοι συνάδελφοι έρθουν με δικό τους μέσο κατευθείαν στο θέατρο πρέπει να είναι εκεί στις 20:30. Η προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ για τα μέλη της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας και για τους συνοδούς τους.

Η διαδικασία κράτησης των θέσεων θα γίνει ως εξής : κάθε σχολείο θα αποστείλει στο email της Ε.Λ.Μ.Ε. (aelmek@gmail.com) μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, τα στοιχεία των συναδέλφων που ενδιαφέρονται, με συνημμένο αρχείο xls με 4 στήλες : Σχολείο, Ονοματεπώνυμο, Θέσεις για το θέατρο , θέσεις στο λεωφορείο. Ο σύνδεσμος της Ε.Λ.Μ.Ε. σε κάθε σχολείο θα συλλέξει, επίσης, μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 τα χρήματα των ενδιαφερομένων συναδέλφων του σχολείου του και θα τα παραδώσει σε μέλος του Δ.Σ. προκειμένου να προβούμε στην αγορά των εισιτηρίων.


Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ Σκηνοθεσία-Δραματουργία-Σκηνογραφία: Έφη Μπίρμπα Διασκευή: Έφη Μπίρμπα, Άρης Σερβετάλης Μουσική σύνθεση-επιμέλεια ήχου: Vangelino Currentzis Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Σχεδιασμός κοστουμιών: Έφη Μπίρμπα, Βασιλεία Ροζάνα Επιμέλεια κίνησης: Μιχάλης Θεοφάνους

Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σπύρος Δέτσικας.

Λίγα λόγια για το έργο

Η “Καρδιά του Σκύλου” γράφτηκε το 1925 αλλά δε δημοσιεύτηκε στη Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1987 λόγω λογοκρισίας. Πρόκειται για ένα ευφυές μείγμα σατιρικής και φιλοσοφικής λογοτεχνίας που ακροβατεί στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και του ρεαλισμού, θίγει θέματα που αφορούν τη φύση και την ατομική ταυτότητα και εγείρει ερωτήματα για τις συνέπειες των κοινωνικών πιέσεων και της επιστήμης.

Η ιστορία του περιστρέφεται γύρω από τον καθηγητή Πρεομπραζένσκι που μαζί με τον βοηθό του, δόκτορα Μπρομεντάλ, επιχειρούν ένα τολμηρό ιατρικό πείραμα. Μεταμοσχεύουν την υπόφυση και τους όρχεις ενός νεκρού άνδρα σε έναν αδέσποτο σκύλο ονόματι Σάρικ με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο ανθρώπου. Το πείραμα δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση, καθώς ο σκύλος Σάρικ μετατρέπεται σταδιακά σε άνθρωπο αγροίκο που διαλύει τη γαλήνη της καθημερινότητας και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική θέση και την επιστημονική υπόσταση του δημιουργού του.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ      ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ