ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ



Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας έχει ζητήσει ήδη από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη είσοδος των συναδέλφων σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους με την επίδειξη της κάρτας της ΟΛΜΕ. Ωστόσο, μέχρι να τελεσφορήσουν αυτές οι προσπάθειες , επειδή αρκετοί συνάδελφοι μας έχουν γνωστοποιήσει την επιθυμία τους για απόκτηση κάρτας ελεύθερης εισόδου σε αυτούς τους χώρους, σας ενημερώνουμε για τα εξής :

α)Όλοι οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. 

β)Στην περίπτωση των αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών, η έκδοση δελτίου ελευθέρας εισόδου είναι δυνατή για το διάστημα που ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα. 

γ)Η κάρτα εκδίδεται από τις κατά τόπους Αρχαιολογικές Εφορείες και τα Μουσεία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά: 

Α. Εάν η κάρτα εκδίδεται για πρώτη φορά και για μεμονωμένους εκπαιδευτικούς: 

-Δύο φωτογραφίες 

-Βεβαίωση από τον Δ/ντή του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου, τον κλάδο ΠΕ., το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής. 

Β. Εάν η κάρτα επανεκδίδεται και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς: 

-Μία φωτογραφία 

-Η παλιά κάρτα 

-Βεβαίωση από τον Δ/ντή του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου, τον κλάδο ΠΕ., το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής. 

Γ. Εάν σε ένα σχολείο είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί , εκτός των παραπάνω, χρειάζεται και ένα διαβιβαστικό από τη Διεύθυνση του σχολείου.


Η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας προτίθεται να προσκομίσει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όλων των ενδιαφερόμενων συνάδελφων. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που θέλουν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν καινούρια κάρτα να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά τους (ατομικά ή του σχολείου τους) μέσα σε ένα φάκελο και να τον παραδώσουν σε κάποιο μέλος του Δ.Σ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΑΣ                      ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ