Νομοσχέδιο Δομών



                        ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ

                                            ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Το Νομοσχέδιο εκατοντάδων σελίδων για τις Δομές που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας για να συζητηθεί και να ψηφιστεί εντός μόλις 4 ημερών και παραμονή Πανελληνίων(!), κινείται συνολικά προς αρνητική κατεύθυνση για τον κλάδο και την εκπαίδευση. Στην ουσία, το Νομοσχέδιο εντάσσεται στη λογική εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων του Μνημονίου 3 και στην περικοπή δαπανών για την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

Εισάγει την Αξιολόγηση, αρχικά στα στελέχη (Διευθυντές, Υποδιευθυντές, κ.ά.) αλλά και στον Σύλλογο με την Αυτοαξιολόγηση. Παρά τους πανηγυρισμούς περί κατάργησης του ΠΔ 152, στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια κουλτούρας αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε αργότερα να έρθει ως ώριμο φρούτο η εξωτερική αξιολόγηση.

Αλλάζει για τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια τις διατάξεις περί Κρίσης Στελεχών, δίνοντας μεταξύ άλλων μεγαλύτερη βαρύτητα στη Συνέντευξη.

Προάγει τον συγκεντρωτισμό, καταργώντας υποστηρικτικές δομές που έχουν προσφέρει για χρόνια στα ελληνικά σχολεία.

Υποβαθμίζει τον πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής, στρώνοντας το έδαφος για υπαγωγή όψεων της λειτουργίας των Κέντρων Διάγνωσης στον ιδιωτικό τομέα.

Χτυπάει τον πιο αδύναμο κρίκο του κλάδου, τους αναπληρωτές, επαναφέροντας τη διετή διαγραφή από τους Πίνακες σε περίπτωση άρνησης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς άλλους που δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν σε αυτήν την ανακοίνωση, ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το Νομοσχέδιο και να μην ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή.



Η Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας θα συμμετέχει στην κινητοποίηση το Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια με λεωφορείο από Κόρινθο.