ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ ΠΡΟΕΔΡΩΝ



Ναι στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση Κάλεσμα για Τακτική Γενική Συνέλευση Προέδρων

Το ΔΣ της Α' Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας εκτιμώντας ότι η προωθούμενη, από την κυβέρνηση, τους “θεσμούς” και τον ΟΟΣΑ, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου υπονομεύει το Δημόσιο Σχολείο, έχει αποφασίσει ομόφωνα για την « άμεση απόσυρση όλου του υφιστάμενου Νομικού Πλαισίου σχετικά με την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και για τους εκπαιδευτικούς».

Για το λόγο αυτό, στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που έγινε στις 28 Απρίλη, υπερψηφίσαμε τη σχετική πρόταση για αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία. Η πρόταση αυτή, που είναι σύμφωνη, τόσο με την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (15-3-2017),όσο και με προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ, υποστηρίχθηκε από το 56,3 % των Ε.Λ.Μ.Ε. και από το 55,7 % των ψήφων. Ωστόσο, παρά την προφανή πλειοψηφία που απέσπασε, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αρνήθηκε να την αποδεχτεί ,με το σκεπτικό ότι δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων που προβλέπει το καταστατικό της ΟΛΜΕ για την κήρυξη απεργίας. 

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός αυτό, καθώς, η αποχή αυτή που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε όλο το δημόσιο και έχει δικαιωθεί ως μορφή αγώνα και δικαστικά, δεν είναι απεργία ,έτσι ώστε να χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία. Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να επανορθώσει και να υιοθετήσει την απόφαση αυτή της Γ.Σ. των Προέδρων.

Επίσης, καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το άρθρο 32 του καταστατικού της ΟΛΜΕ και να συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση Προέδρων στο τέλος Ιούνη ή στις αρχές Σεπτέμβρη, ώστε ο κλάδος να προετοιμαστεί κατάλληλα, τόσο για τα τρέχοντα ζητήματα και τις διεκδικήσεις, όσο και για αυτά που θα έρθουν με την νέα σχολική χρονιά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΑΣ                      ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ