ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ Κ.Ι.Α.

          Α ΕΛΜΕ Κορινθίας             ΣΕΠΕ Κορινθίας


                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος και οκτώ χώρες βομβαρδίζουν τη Συρία για να ….

«τη σώσουν» , εκατομμύρια πρόσφυγες αναγκάζονται να ξεριζωθούν από την πατρίδα τους αναζητώντας ασφάλεια στην Δύση. Οι πρόσφυγες που καταφέρνουν να φτάσουν στη χώρα μας έχουν ανάγκη από :

1) Είδη προσωπικής υγιεινής: Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαπούνια για παιδιά, σαμπουάν, μωρομάντηλα, πάνες για βρέφη & μωρά  0-3ετών, σερβιέτες.

2) Ρούχα (παιδικά μπουφάν, παντελόνια, αθλητικά παπούτσια αντρικά, γυναικεία και παιδικά, κάλτσες, εσώρουχα, αδιάβροχα)

3) Κουβέρτες. Σεντόνια. Πετσέτες. Υπνόσακοι. Σκηνές.

4) Τρόφιμα κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια συσκευασμένα, γάλα συμπυκνωμένο ενηλίκων και παιδιών, μπισκότα χωρίς γέμιση, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, κράκερς, μπάρες δημητριακών, μέλι (σε ατομική συσκευασία), νερό.

Επιπρόσθετα υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για την οργάνωση της συλλογής, διαλογής και μεταφοράς του υλικού προς την Αθήνα όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες.


Το ΚΙΑ Κορίνθου, η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο ΣΕΠΕ Κορινθίας καλούν όλους και όλες την Πέμπτη 15/10/15 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκειμένου να συντονίσουμε την δράση μας και  να φτιάξουμε ομάδα αλληλεγγύης  για τους πρόσφυγες  για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.