ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ TH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ Ε.Λ.Μ.Ε.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
                                                    
Το Σάββατο 1-12-2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας με θέμα :ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με απαρτία. Εκπροσώπησα την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κορινθίας και σας γνωστοποιώ  τα εξής:
Αρχικά, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ο.Λ.Μ.Ε.  μας ενημέρωσε για διάφορα θέματα  με σημεία αιχμής τα παρακάτω:
Η διεκδίκηση των αναδρομικών μας για τα δώρα από το 2013 παρακολουθείται από την ΑΔΕΔΥ και την Ο.Λ.Μ.Ε. Τόνισε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος να κινηθούν δικαστικά οι συνάδελφοι,ότι,αν χρειαστεί,θα αναλάβει η Ο.Λ.Μ.Ε. τα έξοδα δικαστικής προσφυγής συνολικά και ότι αυτή την εβδομάδα θα σταλεί σχετική ανακοίνωση στα σχολεία.
Στην Ειδική Αγωγή υπάρχει πρόβλημα με τις οργανικές θέσεις. Σε 6500 μαθητές αναλογούν 500 οργανικές.Ανέφερε ότι η Ο.Λ.Μ.Ε. ζήτησε από το  ΥΠ.Π.Ε.Θ να γίνουν προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ και σε τμήματα ένταξης με βάση τον αριθμό των μαθητών.Έλαβαν τη διαβεβαίωση του ΥΠ.Π.Ε.Θ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανοίξουν οργανικές, ώστε να γίνουν διορισμοί.
Για τους διορισμούς στη Γενική Παιδεία τονίστηκε ότι  το ΥΠΠΕΘ θέτει 3 πυλώνες :την προϋπηρεσία, τα κοινωνικά κριτήρια και τα ακαδημαϊκά κριτήρια .Ωστόσο , επεσήμανε ότι με την εισαγωγή των  ακαδημαϊκών  κριτηρίων που προτείνει το ΥΠ.Π.Ε.Θ θα υπάρξει μεγάλη  ανατροπή στους πίνακες και ότι το ΔΣ της Ο.Λ.Μ.Ε. προτάσσει τη θέση της Ομοσπονδίας για το σύστημα διορισμών που είναι ψηφισμένο από το 18ο Συνέδριο του κλάδου και τονίζει την ανάγκη για 100% προστασία της προϋπηρεσίας των συναδέλφων.
Σχετικά με τις αιμοδοτικές άδειες τονίστηκε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι για τους αναπληρωτές.
Ακολούθησαν ομιλίες-τοποθετήσεις των Προέδρων ή των εκπροσώπων των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας καθώς και του ΔΣ της Ο.Λ.Μ.Ε. σχετικά με θέματα που αφορούν τον κλάδο και που αποτελούν πάγια αιτήματά μας. Τονίστηκε ιδιαίτερα   το θέμα των πρόσφατων καταλήψεων καθώς και το εθνικιστικό κλίμα που πυροδοτείται στα σχολεία. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  η διαδικασία έγκρισης ψηφισμάτων των Ε.Λ.Μ.Ε. Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας και άλλες 3 Ε.Λ.Μ.Ε. κατέθεσαν ψήφισμα για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.
Αξίζει να τονιστεί  ότι ψηφίστηκε ομόφωνα σχετικά με τα Μουσικά Σχολεία, να αναλάβει η Ο.Λ.Μ.Ε. να συντάξει και να προωθήσει στις σχολικές μονάδες κείμενο που θα ζητά την απόσυρση του άρθρου 40 για τα σχολεία αυτά  και να συντονίσει δράσεις και κινητοποιήσεις για την ημέρα ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου. 
Τέλος, η πρόταση για 24 ωρη  απεργιακη  κινητοποίηση -που ήταν πρόταση και της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας- δεν υπερψηφίστηκε.

                                                                                             Η Πρόεδρος της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

                                                                                             Σοφία Κανέλλου