ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Α ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

                     ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
                
Η Γενική Συνέλευση της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας στις 9-5-2019, ενέκρινε ομόφωνα τα παρακάτω ψήφισματα τα οποία  θα κατατεθούν στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ: 
                                                                                                        
ΨΗΦΙΣΜΑ 1ο                                                                                                                        Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μη έγκριση της λειτουργίας της  ειδικότητας του "Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων "  στη Γ΄ τάξη του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, στο 2ο ΕΠΑΛ  Λουτρακίου για το σχ. έτος 2019-2020, παρόλο που υπάρχει η εργαστηριακή υποδομή, διότι  η ειδικότητα αυτή λειτουργούσε  στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου για πολλά χρόνια  και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από  τους μαθητές. Δεν υπάρχει άλλο κοντινό ΕΠΑΛ με την ειδικότητα αυτή  και οι μαθητές θα αναγκαστούν να αφήσουν τα όνειρά τους. Παρακαλούμε το Υπουργείο για την επανεξέταση  του θέματος και να εγκρίνει την λειτουργία της ειδικότητας.
                                                               
ΨΗΦΙΣΜΑ 2ο 
Ζητάμε απ΄το 19ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. να εισηγηθεί στο Υπ. Παιδείας την αποκατάσταση της Γενικής Παιδείας στη Γ’ Λυκείου, διότι θεωρούμε ότι το Λύκειο θα πρέπει να υπηρετεί το μορφωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης,με έμφαση στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, τις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων.

ΨΗΦΙΣΜΑ 3ο 
Ζητάμε από το 19ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. να εισηγηθεί στο Υπ. Παιδείας ένα νέο σύστημα διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών που θα λαμβάνει αποκλειστικά υπόψη το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία των αναπληρωτών ,καθώς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο του 2019, ώστε να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες με μόνιμο προσωπικό. Ζητάμε ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών  και  την επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ           ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ