ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-
                   ΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ ΔΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                   ( από 08:00 έως τις 10:00 την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 )  

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η υπόθεση της εκπαιδευτικού και αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Παπαδοπούλου Ελισάβετ. Θυμίζουμε ότι η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη  το 2014 σε βάρος της Ελισάβετ Παπαδοπούλου με βάση τον τότε πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μία αναχρονιστική ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία.
Η συνάδελφος διώκεται στη πραγματικότητα, γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η δίωξη αυτή στρέφεται ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που τολμά και αντιδρά στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά αντιμετωπίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.
Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό και αιρετή στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, ενόψει της εκδίκασης της ένστασής της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Η  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει κηρύξει ήδη, 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00  την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, για την διευκόλυνση  συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10:00πμ, έξω από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λεωφ. Βουλιαγμένης 101 – 103, αίθουσα Πειθαρχικού Συμβουλίου, 4ος όροφος).

 Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας κηρύσσει  διευκολυντική  δίωρη στάση εργασίας από 08:00 έως τις 10:00,την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016. προκειμένου να παρευρεθούν στην συγκέντρωση, όσοι συνάδελφοι από την Κορινθία το επιθυμούν.


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ                                                                               ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ