ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό  τρόπο την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση.

  Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε η βίαιη απομάκρυνση του προέδρου της ΕΛΜΕ – ΚΙ από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι, παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση, περικύκλωσαν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ – ΚΙ, τον είχαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια τον έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ. Γκούσης διεμήνυε  ότι “απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια”!

  Τελικά, χάρη στην αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ-ΚΙ, την κατακραυγή από μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς για το απαράδεκτο σκηνικό, η ΕΛΜΕ-ΚΙ πήρε το λόγο.

 Η επίθεση σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η καταστολή και ο αυταρχισμός πηγαίνουν χέρι – χέρι με την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Το επόμενο διάστημα στόχος της κυβέρνησης είναι  να προχωρήσει σε νέα επίθεση με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.

  Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή και τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους.