ΣΧΕΤΙΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΚΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

         Σχετικά με τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ (Α.Δ.Κ.Υ.) τα οποία στάλθηκαν από την ΔΙ.Δ.Ε στα σχολεία, με το παράλληλο αίτημα να υπογραφούν από τους συναδέλφους και να επιστραφούν στην Υπηρεσία, ενημερώνουμε ότι έχουμε δεχθεί ερωτήματα από συναδέλφους που αφορούν τις νομικές συνέπειες μιας τέτοιας υπογραφής.(π.χ. αν μπορεί να παρεμποδίσει έναν συνάδελφο στο μέλλον να στραφεί νομικά εναντίον της συγκεκριμένης διοικητικής πράξης καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι με την υπογραφή του συμφωνεί – συναινεί με το περιεχόμενο του κειμένου και ως εκ τούτου παραιτείται  από κάθε νόμιμη απαίτηση). Το Δ.Σ. θεωρώντας ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό  ώστε να διερευνηθεί ,αποφάσισε:
  • Να αποστείλει στο νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ σχετικό ερώτημα.
  • Να ζητήσει από τον Δ/ντη Δ.Ε. Κορινθίας  να δώσει παράταση στη προθεσμία επιστροφής των υπογεγραμμένων Α.Δ.Κ.Υ. από τα σχολεία προς την Υπηρεσία , ώστε να υπάρξει περισσότερος διαθέσιμος χρόνος για να διερευνηθεί το θέμα.
  • Να ζητήσει από τους Δ/ντες να ενημερώσουν τους συναδέλφους.
  • Να καλέσει τους συναδέλφους (εφόσον το επιθυμούν) στον κενό χώρο πλησίον της υπογραφής τους να προσθέσουν το κείμενο: «ρητώς επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου».


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ                                                            ΣΠΥΡΟΣ ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΣ