ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ;;;

Αντιγόνη του Σοφοκλή

Παρασκευή, 15 Ιούλη 2016, 21:00, Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου,
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ (από 20)

Η παράσταση της Αντιγόνης, που κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, ανεβάζοντας στη σκηνή τρεις γενιές ηθοποιών.
Κυρίαρχη στην Αντιγόνη είναι η θεματική της σύγκρουσης ανάμεσα στους νόμους της ηθικής και τους νόμους της πολιτείας, που φτάνει στην κορύφωσή της με τους ήρωες να επαληθεύουν την τραγική τους υπόσταση, κρατώντας μέχρι τέλους τη θέση στην οποία τους έφερε η μοίρα.

Η ΕΛΜΕ θα παρέχει για τα μέλη της 50 θέσεις με μετακίνηση.

Η διαδικασία κράτησης θέσεων θα γίνει ως εξής: κάθε σχολείο θα αποστείλει στο e-mail της ΕΛΜΕ (aelmek@gmail.com) μέχρι την Τετάρτη, 29/06/2016, 14:00 τα στοιχεία των συναδέλφων που ενδιαφέρονται να πάνε στο θέατρο στο συνημμένο αρχείο xls με τις εξής 4 στήλες: Σχολείο, Ονοματεπώνυμο, θέσεις για το θέατρο (καταρχάς 1 ή 2 για κάθε συνάδελφο και, αν περισσέψουν θέσεις, μπορεί και επιπλέον), θέσεις στο πούλμαν. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση την ακριβή ώρα παραλαβής των καταστάσεων στο email της ΕΛΜΕ. Στη συνέχεια το Δ.Σ. θα αποστείλει στα σχολεία την τελική λίστα συμμετοχής (με βάση την σειρά προτεραιότητας ώστε να ξεκινήσει η συλλογή των χρημάτων).
Επειδή πρέπει να πληρωθεί το θέατρο τη Δευτέρα 4 Ιούλη, ο σύνδεσμος της ΕΛΜΕ ή ο Διευθυντής σε κάθε σχολείο πρέπει να έχει συλλέξει μέχρι την Πέμπτη 30/06/2016, 14:00, τα χρήματα των ενδιαφερομένων συναδέλφων του σχολείου του και να τα έχει παραδώσει - κατόπιν σχετικής  επικοινωνίας - στο μέλος του ΔΣ που έχει υπό την ευθύνη του το σχολείο. Τα χρήματα θα παραδοθούν εντός σφραγισμένου φακέλου ο οποίος θα περιέχει ονομαστική λίστα των συναδέλφων που συμμετέχουν. Το αντίτιμο είναι 15 ευρώ ανά άτομο (διάζωμα Β).
Για τη μετακίνηση των συναδέλφων η ΕΛΜΕ θα διαθέσει δωρεάν πούλμαν. Αναχώρηση από Κόρινθο 18:30, Πλατεία Αγίου Νικολάου. Οι συνάδελφοι που θα έρθουν με δικό τους μέσο κατευθείαν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου να είναι εκεί στις 20:00.

Η προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ για τους συναδέλφους που είναι μέλη της ΕΛΜΕ μας (και για τον έναν ή μία συνοδό τους).