ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                       Κόρινθος,19/04/2015
ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100    Α.Π.: 57
ΤΗΛ: 2741026860 Προς: Δ.Δ.Ε. Κορινθίας
Blog: http://aelmekor.blogspot.com Κοιν.: Σχολεία Κορινθίας  Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
                              ΜΜΕ


ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ του  ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ.


Ο αγώνας  για μείωση της τιμής των κομίστρων του Προαστιακού ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου από την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας (με τη στήριξη της ΟΛΜΕ) καθώς και από ομάδα εργαζόμενων επιβατών,  η οποία και ευοδώθηκε (επιτυγχάνοντας μείωση 20 % στις κάρτες  απεριορίστων διαδρομών)  χάρη στην κινητοποίηση των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


Η πρόσφατη  απόφαση  μάλιστα της ομάδας επιβατών να προχωρήσει στη δημιουργία «Συλλόγου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού / Ενεργοί Καταναλωτές» είναι μια εξαιρετικά θετική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό των εργαζομένων της περιοχής μας για την προώθηση κοινών δράσεων, τόσο στον τομέα της μετακίνησης, όσο και σε άλλους τομείς, με στόχο πάντα την ανακούφιση και τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Στο πλαίσιο αυτό καλέσαμε, ήδη από τον Απρίλιο του 2014,  τους υποψήφιους τότε δημάρχους όλων των συνδυασμών να φροντίσουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απουσίας τακτικής συγκοινωνίας από τον σταθμό Κορίνθου του Προαστιακού προς το κέντρο της πόλης και τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα.  Η έλλειψη αυτή αποτελεί δυσβάστακτο βάρος για τους καθημερινά μετακινούμενους εργαζόμενους και εξανεμίζει σε μεγάλο βαθμό το  όποιο όφελος  προέκυψε από την έκπτωση.
Ζητούμε λοιπόν να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό και ζητούμε:  
Α) Να υπάρχει ανταπόκριση των τακτικών δρομολογίων της συγκοινωνίας  με τα δρομολόγια του Προαστιακού ή να εξευρεθεί  άλλη λύση που θα επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα.
Β) Να ισχύει το εισιτήριο του Προαστιακού  αλλά και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών για μία μετακίνηση στην Κόρινθο (όπως άλλωστε ισχύει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας).
Γ) Να στηριχθεί ο αγώνας των επιβατών για γενική μείωση του εισιτηρίου της διαδρομής ΑΘΗΝΑ - ΚΙΑΤΟ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, με αντίστοιχη έκπτωση των καρτών απεριορίστων διαδρομών για τους καθημερινά μετακινούμενους εργαζόμενους.
Δ)  Να επεκταθεί και στον Προαστιακό η  φοιτητική έκπτωση 50% επί της τιμής του εισιτηρίου.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



             ΣΠΥΡΟΣ ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΣ                                            ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΙΚΝΟΠΟΥΛΟΣ