ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

Κάρτα ελευθέρας εισόδου εκπαιδευτικών σε  μουσεία και  αρχαιολογικούς χώρους


Συνάδελφοι,
Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας έχει ζητήσει ήδη από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να επιτραπεί η ελεύθερη είσοδος των συναδέλφων σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους με την επίδειξη της κάρτας της ΟΛΜΕ.
Ωστόσο, μέχρι να τελεσφορήσουν αυτές  οι προσπάθειες , επειδή αρκετοί συνάδελφοι μας έχουν γνωστοποιήσει την επιθυμία τους για απόκτηση κάρτας ελεύθερης εισόδου σε αυτούς τους χώρους, σας ενημερώνουμε για τα εξής :
α)Όλοι οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές,  δικαιούνται κάρτα ελεύθερης εισόδου στα κρατικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.
β)Στην περίπτωση των αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών, η έκδοση δελτίου ελευθέρας εισόδου είναι δυνατή για το διάστημα που ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα.
γ)Η κάρτα εκδίδεται από τις κατά τόπους Αρχαιολογικές Εφορείες και τα Μουσεία.


Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Α. Εάν η κάρτα εκδίδεται για πρώτη φορά και για μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:
-Δύο φωτογραφίες
-Βεβαίωση από τον Δ/ντή του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου, τον κλάδο ΠΕ., το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.
Β. Εάν η κάρτα επανεκδίδεται και αφορά μεμονωμένους εκπαιδευτικούς:
-Μία φωτογραφία
-Η παλιά κάρτα
-Βεβαίωση από τον Δ/ντή του σχολείου που να αναφέρει το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου, τον κλάδο ΠΕ., το σχολείο που υπηρετεί και αν είναι μόνιμος ή αναπληρωτής.
Γ. Εάν σε ένα σχολείο είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί , εκτός των παραπάνω, χρειάζεται και ένα διαβιβαστικό από τη Διεύθυνση του σχολείου.
Η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας προτίθεται  να προσκομίσει στην  Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όλων των ενδιαφερόμενων συνάδελφων.  Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που θέλουν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν καινούρια κάρτα να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά τους (ατομικά ή του σχολείου τους) μέσα σε ένα φάκελο και να τον παραδώσουν σε κάποιο μέλος του Δ.Σ


Συνημμένα τα σχετικά έντυπα : 1.Βεβαίωση Δ/ντή Σχολείου 2.Διαβιβαστικό Διευθυντή (για ομαδική αποστολή ανά σχολείο) 3.Αίτηση Εκπαιδευτικού