ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

                                        ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017






Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και στην εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και οι τωρινές, την υποβάθμισαν και όξυναν περισσότερο τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη μείωση των δαπανών, τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, τη ραγδαία αύξηση της ελαστικής εργασίας, τις απολύσεις αναπληρωτών που δεν επαναπροσλήφθηκαν και χάθηκαν έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών, τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μείωση ωρών διδασκαλίας στα γυμνάσια, για πλήρη κατάργηση των ωρών εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής, για τη μη πρόσληψη εκπαιδευτικών σε θέσεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν κ.α.

Ακόμη, επέφεραν τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών (αύξηση ωραρίου, μηδενικές μεταθέσεις, ελάχιστες αποσπάσεις, συμπλήρωση ωραρίου σε 3-5 σχολεία), τη μισθολογική καθήλωση μετά από τις μειώσεις κατά 35%, τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και εργασίας στα 40 για συνταξιοδότηση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών.

Ταυτόχρονα, επιχειρούνται μια σειρά από θεσμικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που στοχεύουν αφενός στην εξοικονόμηση προσωπικού και αφετέρου στην υλοποίηση κατευθύνσεων που επιβάλουν διεθνείς οργανισμοί (ΟΟΣΑ) και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοιες πολιτικές είναι η αυτονομία και η κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών,η αύξηση ωραρίου, η αναγκαστική κινητικότητα, οι απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών (που προς το παρόν αναχαιτίστηκαν κάτω από την πίεση και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος), η συρρίκνωση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οι επιχειρούμενες αλλαγές στο Λύκειο στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης πρόσδεσης του Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις και στην εισαγωγή στην Γ/θμια εκπαίδευση και τέλος η βίαιη επέλαση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.




ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ



22/11/2016

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

Σε συνεδρίαση στα γραφεία μας, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. με την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λέκκας Ηλίας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τριπικέλης Γιάννης

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πατρώνας Βασίλης

ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σουγλές Βασίλης

ΤΑΜΙΑΣ: Κανέλλου Σοφία

ΜΕΛΟΣ: Σβερκούνος Σπύρος

ΜΕΛΟΣ: Λέκκας Παναγιώτης

Το Δ.Σ. συνεδρίαζε στα Γραφεία της ΕΛΜΕ, τακτικά κάθε δεύτερη Τρίτη και έκτακτα όταν παρουσιαζόταν ανάγκη. Η Η.Δ. αποστελλόταν έγκαιρα σε όλα τα σχολεία. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. ήταν ανοιχτές σε κάθε συνάδελφο .

28/11/2016

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Καλέσαμε τους διευθυντές να μας αναφέρουν προβλήματα κτιριακά, έλλειψης αιθουσών και υλικοτεχνικών υποδομών, κενών από εκπαιδευτικούς κ.λ.π. Μέσω των εκπροσώπων μας στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, με παρεμβάσεις μας στη Δ/νση και την συνεχή ενημέρωση των αιρετών προσπαθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για την επίλυσή τους.

6/12/2016

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Προωθήσαμε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού, με τον οποίο συνεργαζόμαστε, στα πλαίσια της παροχής έκπτωσης σε Κάρτες Προαστιακού, σχετικά με την ανανεωμένη λίστα των δικαιούχων συναδέλφων.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-

ΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ ΔΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γιατί η δίωξη στην αιρετή του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας στρέφεται ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που τολμά και αντιδρά στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής και προκειμένου να παρευρεθούν, έξω από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό, όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8/12/2016

ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΕΛΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

''Απεργούμε και απαιτούμε: Αύξηση των δαπανών για την παιδεία- Μονίμους διορισμούς εκπαιδευτικών-Δημόσιο 12 χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές-Συλλογικές συμβάσεις-Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ ''

8/12/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ /ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Επειδή με το νέο ασφαλιστικό νόμο, υπερτριπλασιάζεται το κόστος εξαγοράς/αναγνώρισής τους, ενώ όσοι θα κατέθεταν αιτήσεις εξαγοράς μέχρι και το τέλος του 2016, θα κατοχύρωναν το δικαίωμα αναγνώρισης με κατά πολύ μειωμένα ποσά, συγκεντρώσαμε και προωθήσαμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες και ενημερώσαμε σχετικά,με επισκέψεις αρκετές σχολικές μονάδες. Για το ζήτημα αυτό στις 21/12/2016 καλέσαμε τους συναδέλφους να μας προσκομίσουν τους φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τα αποστείλουμε μέσω ΟΛΜΕ, στο Γ.Λ.Κ . Στις 23/12/2016 αποστείλαμε τελικά 72 φακέλους με τις αιτήσεις των συναδέλφων,κατοχυρώνοντας το εμπρόθεσμο της διαδικασίας.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

Για διερεύνηση δυνατότητας έκδοσης και για την νέα χρονιά, μηνιαίων καρτών με μειωμένη τιμή και αποστολή των στοιχείων τους.

9 /12 /2016

ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σωματείου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ.

'Οπως το καταστατικό μας ορίζει.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Καθορίσαμε αρμοδιότητες , όπως Ψηφιοποίηση αρχείου ΕΛΜΕ- Blog-διαδίκτυο, Μητρώο μελών, Νομική ομάδα ,Προαστιακός ,Κτελ. κ.ο.κ

15 /12 /2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΙΣΘΩΝ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε προτροπή για διεκδίκηση των περικοπών τους, μέσω αγωγών, και να ενημερώνονται πλήρως για την αξιοπιστία των διαφόρων νομικών κειμένων.

20/12/2016

ΠΡΟΣΘΗΚΗ EMAIL ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΠΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων που το επιθυμούν. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουν ενσωματωθεί περισσότεροι από 350 συνάδελφοι.

21/12/2016
ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ «Δείπνο ηλιθίων» (Le dîner de cons)

Εξασφαλίσαμε για τα μέλη μας 150 θέσεις- λόγω αυξημένης ανταπόκρισης για τη συγκεκριμένη παράσταση -καλύπτοντας σημαντικό μέρος των εξόδων.

23/12/2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ

9 /1 /2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

11/1/2017

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ της μαθήτριάς μας Σωτηρίας Σκλία και του εκλεκτού συναδέλφου μας Θεοδώρου Μασούρη , προσφέραμε χρηματικό ποσό στο Χαμόγελο του Παιδιού.




13/1/2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Με αφορμή εγκύκλιο του ΙΕΠ καλέσαμε τους συναδέλφους, να μη συμμετάσχουν σε μια διαδικασία της οποίας ούτε το πλαίσιο ούτε το περιεχόμενο γνωρίζουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Τονίσαμε ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι πολιτικές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ υποβάθμισαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο. Γνωρίζουμε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις λειτουργούν ως ιμάντας μεταφοράς αυτών των κατευθύνσεων και για αυτό, για άλλη μια φορά, ο οργανωμένος κλάδος θα αντιπαλέψει αυτές τις πολιτικές, στηρίζοντας με τους αγώνες του το Δημόσιο Σχολείο, για πραγματικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

16/1/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Επισημάναμε ότι δεν έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και προτείναμε οι εργασίες να είναι οργανικά ενταγμένες στο μάθημα, να μην έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα και να εκπονούνται κατόπιν επιλογής από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Καλέσαμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες και δράσεις ώστε να αντιμετωπιστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται αυτό το ζήτημα αλλά και όλο το πλέγμα των αλλαγών, που προωθείται. Κρίναμε αναγκαίο σε εκείνη τη φάση να οριστούν νέες Γενικές Συνελεύσεις και Συνέλευση εκπροσώπων των ΕΛΜΕ, ώστε να οργανωθεί η πάλη και ο αγώνας του κλάδου.

18/1/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Αποστείλαμε τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ με την οποία απαιτούσαμε από το Υπουργείο να αποσύρει την υποχρεωτικότητα της Θεματικής Εβδομάδας και καλούσαμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεκτιμήσουν όλους τους παράγοντες πριν πάρουν τις αποφάσεις τους για τη χρονική διάρκεια, το περιεχόμενο των εργασιών και τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Διεκδικήσαμε άμεσα την καλυτέρευση των μορφωτικών και εργασιακών όρων μαθητών και εκπαιδευτικών. Ζητήσαμε: να μπει φραγμός στο νέο εργασιακό μεσαίωνα μέσω μαθητείας, να μην προκληθεί καμιά μείωση οργανικών θέσεων, καμιά συγχώνευση-κατάργηση τμημάτων, σχολείων, ειδικοτήτων, επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών, πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ίση αμοιβή για ίση εργασία.

25 /1 /2017 ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕIΣΕΙ ΚΑΝEΝΑ ΤΜHΜΑ-ΤΟΜEΑΣ -ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΤΑ ΜEΣΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙAΣ!

Απαιτήσαμε την άμεση απόσυρση Υ.Α. η οποία με τον χαρακτηρισμό φοίτησης στο μέσον της χρονιάς ώς ανεπαρκή, μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων και σε τεχνικά πλεονάσματα εκπαιδευτικών. Καλέσαμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην συντάξουν την ειδική πράξη και για το ζήτημα αυτό συναντηθήκαμε με τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας. 26/1/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Γιατί ενώ το Υπουργείο εντοπίζει την σημασία παρόμοιων θεμάτων για την εφηβική ηλικία τα αποκόπτει από την βασική τους διδασκαλία και τα μετατρέπει σε «πρόγραμμα». Καλέσαμε το υπουργείο να αποσύρει την σχετική εγκύκλιο και να επαναφέρει τις κομμένες ώρες των μαθημάτων όπου θα αναπτύσσονται με άνεση παρόμοια θέματα, την ΟΛΜΕ να καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους που διαφωνούν και να καλέσει Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ για να υπάρξουν αποφάσεις συνολικά για τις νέες παρεμβάσεις του υπουργείου. 30/1/2017

ΠΡΟΤΑΣΗ Α ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Υστερα από κοινή συνεδρίαση με το Σωματείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταλήξαμε ομόφωνα στην παρακάτω πρόταση: Το Γυμνάσιο Αθικίων από Β να γίνει Γ, το Γυμνάσιο Περαχώρας από Γ να γίνει Δ. Το Γυμνάσιο Νεμέας, ΓΕΛ Νεμέας, ΕΠΑΛ Νεμέας από Δ να γίνουν Ε. Το Γυμνάσιο Σοφικού από Ε να γίνει ΣΤ΄ και οι υπόλοιπες να παραμείνουν ως έχουν.

7/2/2017

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Για οικονομική στήριξη -συμμετοχή στην οργάνωση για συναυλία χορωδίας της ΕΡΤ στην Κόρινθο και στήριξη στην ημερίδα για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

8 / 2 /2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ -ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ύστερα απο την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 25/1/2017 με την οποία τονίζει ότι «παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε όσους συναδέλφους δεν υλοποιήσουν τις Δημιουργικές Εργασίες», καλέσαμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο του Υπουργείου για τις Δημιουργικές Εργασίες και προς διευκόλυνσή τους επισυνάψαμε σχετικό σχέδιο απόφασης. Δηλώσαμε ότι αναμένουμε συνδικαλιστική κάλυψη από την ΟΛΜΕ και για το ζήτημα των Θεματικών Εβδομάδων προκειμένου να πράξουμε αναλόγως.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καλέσαμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις τονίζοντας το χρέος να αντιπαλέψουμε από κοινού αυτή την πολιτική , κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.-ΔΝΤ, που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μας καταδικάζει σε μια ζωή με μαύρο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

10/2/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Μετά τις διαμαρτυρίες των τελευταίων μηνών για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα , σε νομοσχέδιο εντάχθηκε και η ρύθμιση αυτή.Έτσι έστω και μόνο βαθμολογικά, αρχίζει να ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και για τους εκπαιδευτικούς. Καλέσαμε την κυβέρνηση να προχωρήσει και στη μισθολογική αναγνώριση του χρόνου αυτού. 15/2/2017 ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ με θέματα τις Θεματικές εβδομάδες, τις δημιουργικές εργασίες, και το νέο Λύκειο. Ελλείψει απαρτίας το Δ.Σ αποφάσισε να προτείνει: Άμεση απόσυρση των εγκυκλίων για τις δημιουργικές εργασίες και τις θεματικές εβδομάδες- Συνδικαλιστική κάλυψη από την ΟΛΜΕ -Όχι στην εφαρμογή της ΥΑ για τους μη παρακολουθούντες των ΕΠΑΛ -Όχι στο “νέο Λύκειο”- Ναι σε Απεργιακή κινητοποίηση. Στην Αθήνα την Α ΕΛΜΕ εκπροσώπησε ο Οργανωτικός Γραμματέας Σουγλές Βασίλης.

16 / 2 /2017 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ- ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Λαμβάνοντας υπόψη τοποθετήσεις συναδέλφων στην έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, που πραγματοποιήθηκε στις 15-2-2017 σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου για τη θεματική εβδομάδα και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18-2-2017 στην οποία και προτείναμε την άμεση απόσυρση της παραπάνω εγκυκλίου και την πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη από την ΟΛΜΕ για τους συναδέλφους και τους συλλόγους των καθηγητών που δε θα υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, αποστείλαμε σχέδιο απόφασης,το οποίο κάθε σύλλογος μπορούσε να το εμπλουτίσει με βάση τα δικά του δεδομένα. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Ορίσαμε τον συνάδελφο Παπαγγελόπουλο Δημήτριο, κλάδου ΠΕ11,από το ΓΕΛ Βραχατίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Με αναλυτικές οδηγίες του τρόπου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και την εγκύκλιο.

19 / 2 /2017

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ύστερα από την απόφαση της Γ. Συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18/2/2017 για συνδικαλιστική κάλυψη εκτός από τις Δημιουργικές εργασίες και για την Θεματική εβδομάδα, καλέσαμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να απορρίψουν τις συγκεκριμμένες εγκυκλίους. Ζητήσαμε από τους συλλόγους που ήδη πήραν αποφάσεις υλοποίησης των εγκυκλίων να συνεδριάσουν ξανά, αφού ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για την απόφαση του κλάδου.

20 / 2 /2017 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 23/2/2017

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με κεντρικό αίτημα του κλάδου την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών.

5 /3 /2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Τονίσαμε την κατά το δυνατόν ισόρροπη κατανομή του μαθητικού δυναμικού, γεγονός που αυξάνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες και επιδεινώνει τις ήδη βεβαρημένες συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου οδηγώντας σε καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων , σε κατάργηση οργανικών θέσεων και τελικά σε συγχωνεύσεις ή ακόμα και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Ζητήσαμε από τη Διοίκηση, σε ενδεχόμενες αλλαγές στη χωροταξική κατανομή, να προηγείται διαβούλευση , να μη δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ σχολείων με τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής σχολικής μονάδας από τους μαθητές, να μην διαταράσσει το εργασιακό status των συναδέλφων και να αποφεύγει τις πολλές ανακοινοποιήσεις σχετικών αποφάσεων.

6 / 3 /2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ

Ύστερα απο απαίτηση Σχολικών Συμβούλων και της Υπεύθυνης Επιστημονικής και Παιδωγωγικής Καθοδήγησης για αποστολή των θεμάτων των διαγωνισμάτων των τετραμήνων και μάλιστα από πολλούς σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή .Αφού εξετάσαμε το ζήτημα διατυπώνοντας τις σοβαρές επιφυλάξεις μας για πλήθος κινδύνων που αυτό εγκυμονεί, καταλήξαμε στην πρόταση τα θέματα των διαγωνισμάτων να τηρούνται σε κάθε σχολείο σε κλειστούς φακέλους διαθέσιμους σε κάθε νόμιμη επεξεργασία .




15 /3 /2017




ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε

Τονίσαμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Ι.Ε.Π. εντάσσεται στην προσπάθεια του Υπουργείου για μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα πλαίσια μνημονιακών δεσμεύσεων και πολιτικών. Καλέσαμε το Υπουργείο να αποσύρει την συγκεκριμένη εγκύκλιο και να την επαναφέρει για συζήτηση μόνο εφόσον αποφασίσει την επαναφορά του ωραρίου, τη μείωση του αριθμού των παιδιών στο τμήμα, την επαναφορά ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ., τη πραγματική μείωση των μαθητών σε τμήματα με ΕΜΔ, την επαναφορά του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων, την ουσιαστική λειτουργία των υποστηρικτικών θεσμών, τους μαζικούς διορισμούς, την επαναφορά των «κομμένων» μαθημάτων στο Γυμνάσιο κ.ο.κ.

16 / 3 / 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με ανακοίνωσή μας, εκτός των άλλων ζητήσαμε την κάλυψη όλων των κενών σε σταθερές δομές Ειδικής Αγωγής και Παράλληλης Στήριξης, 20 μαθητές το ανώτερο στα τμήματα με μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και προσυπογράψαμε διεκδικήσεις του Συλλόγου Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, με αίτημα προς την ΟΛΜΕ να αποτελέσουν μέρος των διεκδικήσεων της ομοσπονδίας μας προς το υπουργείο.

27/3/2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Ύστερα από αίτημα Συλλόγου Διδασκόντων.

28/3/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Για συμμετοχή στη κινητοποίηση για προσφορά αγάπης προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

29/3/2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (1η του έτους)

Διοργανώσαμε και καλέσαμε τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά σε αυτήν την προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε τους 45 συναδέλφους εθελοντές αιμοδότες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ.

Διαμαρτυρηθήκαμε για τη αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση του ΥΠΕΘ με την οποία μειώνεται κατά 20% περίπου ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης δημιουργώντας στους μαθητές, κλίμα αβεβαιότητας ,σύγχυσης και ψυχολογικής βίας και ζητήσαμε την άμεση ανάκλησή της καθώς και την επαναφορά του αριθμού των εισακτέων στα περυσινά επίπεδα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/4/2017

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Με κεντρικά αίτήματα : Αύξηση των δαπανών για την παιδεία- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα- Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές -Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

3/4/2017

ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής στην Αρκαδία την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 μισθώνοντας για τα μέλη μας δυο (2) λεωφορεία (100 θέσεις).

4/4/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Στην αρχική απόφαση του ΥΠΕΘ περί κατάργησής τους αλλά και στη μετάθεση τους -λόγω των αντιδράσεων- το Σεπτέμβριο, τονίσαμε την ανάγκη οριστικής απόφασης ώστε να γίνουν όπως κάθε χρόνο, με βάση τις αρχές της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών των μαθητών.

23/4/2017

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εκπρόσωποι ορίστηκαν, ο Στριμενόπουλος Θεοδόσης κλάδου ΠΕ04, ως τακτικό μέλος και ο Σουγλές Βασίλης κλάδου ΠΕ02, ως αναπληρωματικό μέλος.

27/4/2017
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Στις μαθήτριες της ομάδας πετοσφαίρισης του ΓΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και σε όσους τις στήριξαν, για την πρόκρισή τους, στην τελική τετράδα του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος .

28/4/2017
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι στις εκδηλώσεις που οργανώνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς την 1η Μάη. Την Α ΕΛΜΕ εκπροσώπησε ο Σβερκούνος Σπύρος.

4/5/2017

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Με θέμα : «Πεπραγμένα της ΟΛΜΕ κατά την 2ετία 2015-2017 ».

10/5/2017

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Για εκλογή αντιπροσώπων στο 18 Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

11/5/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΙΟΥ

Ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να μισθώσουμε μαζί με το αντίστοιχο σωματείο των δασκάλων λεωφορείο για την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση.

16/5/2017

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ της εκλιπούσης αγαπητής συναδέλφου Καλλιόπης Βλάχου προσφέραμε χρηματικό ποσό στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Χιλιομόδι.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Για τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας , ενάντια στην υποβάθμιση των Δομών Υγείας και υιοθετήσαμε πλήρως σχετική καταγγελία της ΕΛΜΕ Βοιωτίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Εκφράσαμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στις πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις για το σοβαρό τραυματισμό και το θάνατο μικρού μαθητή σε σχολικό περίπατο. Ζητήσαμε από την ΟΛΜΕ να πιέσει με κάθε τρόπο το Υπουργείο ώστε με τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις να καλύπτει νομικά όλους τους εκπαιδευτικούς που ορίζονται συνοδοί σε περιπάτους, εκδρομές και εξωσχολικές δραστηριότητες (θέση ΟΛΜΕ, 2ο Συνέδριο, 1985).

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Για « Το πανηγύρι της Παράδοσης » του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου.

18/5/2017

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ-19 ΜΑΙΟΥ.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καταγγείλαμε την αδικία που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου και καλέσαμε το Υπουργείο Παιδείας να θεσμοθετήσει την ημέρα αυτή ως ημέρα μνήμης που θα συνοδεύεται από εκδηλώσεις και δράσεις στα σχολεία της χώρας.

19/5/2017

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2017- ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Με αφορμή την ανακοίνωση των μεταθέσεων για το 2017 με την ικανοποίηση μόλις ποσοστού 3,14%, ζητήσαμε από το Υπουργείο την επανεξέταση του προβλήματος των μεταθέσεων, με επαναπροσδιορισμό των κενών, την ικανοποίηση των αιτήσεων με βάση τις υπαρκτές ανάγκες των σχολείων και άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

30/5/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ Δ/ΝΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Υιοθετήσαμε το σκεπτικό της απόφασης του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας η οποία, με οδηγό και απόφαση της ΑΔΕΔΥ για «Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων», κήρυξε απεργία-αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης και καλέσαμε την ΟΛΜΕ να δρομολογήσει άμεσα ανάλογες ενέργειες προς την ίδια κατεύθυνση .

31/5/2017

ΠΑΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Οργανώσαμε την παρακολούθηση της παράστασης «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και μισθώσαμε για τη μετακίνηση των μελών μας , δυο (2) λεωφορεία.

13/6/2017

ΚΗΡΥΞΗ ΔΙΩΡΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 14 ΙΟΥΝΊΟΥ

Για όσους συναδέλφους επιθυμούσαν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας, για ηλεκτρονικές εγγραφές στα Επάλ και ολιγομελή τμήματα.

15 / 6/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ.

Απαιτήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τη διάλυση της ΤΕΕ, να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση, να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν σχολείο, τομέα και ειδικότητα και να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ Β΄ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Απαιτήσαμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου που αφαιρούσε πλέον και από τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Β’ Ξένης Γλώσσας και ζητήσαμε την κανονική λειτουργία όλων των ξενόγλωσσων τμημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δηλώσεις των μαθητών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

21/6/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Ενημερώσαμε τους συναδέλφους ότι όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω της ΕΛΜΕ τον Δεκέμβριο , πρωτοκολλήθηκαν στις 30-12-2016. Ο αριθμός πρωτοκόλλου γνωστοποιείται σε κάθε συνάδελφο χωριστά, αφού ο ίδιος έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΛΚ.

1-4/7/2017

18o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

Την Α ΕΛΜΕ Κορινθίας εκπροσώπησαν ώς αντιπρόσωποι, ύστερα από αρχαιρεσίες στις 10 /5/17 οι: Λέκκας Ηλίας -Τριπικέλης Ιωάννης -Ντούλας Πάνος - Πατρώνας Βασίλης.

10 / 7 / 2017

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ

Καλέσαμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεσή της, να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον της και απαιτήσαμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

5/9/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Για τη θέση και το ρόλο τους στη λειτουργία του σχολείου, και τη προοπτική δημιουργίας θέσης Υποδιευθυντή σε κάθε σχολείο. Σε σχέση με την εκλογή τους έπειτα από μυστική ψηφοφορία, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την αιτιολόγηση της στο πρακτικό , θεωρώντας την αντιφατική με την όλη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΣΔΕ ΣΕ ΠΥΣΔΕ

Καταγγείλαμε το ΚΥΣΔΕ και τον Υπουργό Παιδείας και ζητήσαμε την άμεση ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης των εκατοντάδων συναδέλφων, που δεν ικανοποιήθηκαν οδηγώντας τους σε απόγνωση. Ζητήσαμε από την ΟΛΜΕ την κινητοποίησή της, για τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των συναδέλφων λόγω των απαράδεκτων αντι-εκπαιδευτικών πολιτικών.

06/09/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΤΕΛ.

Ενημερώσαμε πάλι με την έναρξη του νέου σχολικού έτους για τη δυνατότητα προμήθειας μηνιαίων καρτών με μειωμένη τιμή για Προαστιακό και ΚΤΕΛ για τους νέους συναδέλφους, που δεν περιλαμβάνονταν στις προηγούμενες λίστες και ζητήσαμε τα στοιχεία τους.

27/9/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η ενημέρωση έγινε στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και τον Πρόεδρο της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας παρόντων όλων των υπαλλήλων, Διοικητικών και Εκπαιδευτικών, καθώς και του Προισταμένου.

3/10/2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Με θέματα:«Εισήγηση της ΟΛΜΕ προς τις Γενικές Συνελεύσεις και τρέχοντα ζητήματα» . Ελλείψει απαρτίας το Δ.Σ κατά πλειοψηφία υπερψήφισε την Εισήγηση. Υιοθέτησε επι πλέον ομόφωνα τις εξής προτάσεις : Πλήρης αποκατάσταση μισθών στις προ μνημονίων αμοιβές - Καμία μείωση μαθημάτων, ωρών διδ/λίας, οργανικών θέσεων στο “νέο Λύκειο”- Κανένα κλείσιμο ολιγομελούς στα ΕΠΑΛ- Ναι στην πρόσθετη και ενισχυτική διδασκαλία - Ναι στην απεργία-αποχή στην αξιολόγηση και για τους εκπαιδευτικούς-Αντικατάσταση και προσοχή στη χρήση όρων όπως « μείωση και εξορθολογισμός της ύλης » για τα αναλυτικά προγράμματα και « αξιόπιστο απολυτήριο»-Άμεση κάλυψη όλων των κενών. Τις προτάσεις εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων στις 7/10/2017 στην Αθήνα ο πρόεδρος Λέκκας Ηλίας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού (5 Οκτώβρη), και ανακοίνωση της πρόθεσή μας για μίσθωση λεωφορείου για την Αθήνα.

12/10/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στα πλαίσια και της απόφασης της Γ. Συνέλευσης των Προέδρων και γνωστοποίηση στους συναδέλφους, της πρόθεσής μας να μισθώσουμε λεωφορείο για την Τρίπολη.

16/10/2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Α ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (2η του έτους)

Η συμμετοχή σας ( 77 συνάδελφοι εθελοντές αιμοδότες!! )μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τέτοιες δράσεις ευαισθησίας.

19/10/2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνυπογράψαμε την καταγγελία της ΕΛΜΕ Εύβοιας για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης σε βάρος 3 μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ και απαιτήσαμε την ανάκληση της πειθαρχικής τους δίωξης .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εκφράζοντας την αποφασιστικότητά μας μέσα από τα συνδικάτα , μαζί με γονείς, μαθητές και ολόκληρη την κοινωνία, να οργανώσουμε σθεναρά την πάλη και την αντίσταση μας ενάντια στην πολιτική του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης που πλήττει το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

23/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΙΤIΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ Ύστερα από επικοινωνία μας με τους υπευθύνους της Στρατιωτικής Λέσχης Κορίνθου, ανακοινώσαμε ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας τους, μπορούν να σιτίζονται στις Λέσχες Αξιωματικών Κορίνθου και Λουτρακίου.

1 /11 /2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Για τις διώξεις πολιτών της Αργολίδας, που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου, γιατί ενδεχόμενη καταδίκη ανοίγει τον δρόμο για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και λειτουργεί εκφοβιστικά για κάθε πολίτη που αντιστέκεται.



5/11/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Για να προβούν στον Διαχειριστικό Έλεγχο των Εσόδων και Εξόδων που πραγματοποιήθηκαν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ

Με θέμα: Απολογισμός του Δ.Σ της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας για το Συνδικαλιστικό Έτος 2016-17






Συναδέλφισσες/οι,

Για μας ο απολογισμός αυτός δεν είναι μια καταστατική υποχρέωση, αλλά εκφράζει κυρίως τη δυνατότητα να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα των κοινών προσπαθειών μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να αποφασίσουμε, ενόψει και της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς, μέσα και τρόπους, που θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους μας.

Με τη ενεργή συμμετοχή όλων μας, μπορούμε!!