ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΑ ΕΠΑΛ.

 Το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο σχετικά με την εγγραφή των μαθητών/τριών ειδικά και μόνο στα ΕΠΑΛ, απαιτεί δήλωση προτίμησης και μάλιστα ηλεκτρονικά!  
«Για το σχολικό έτος 2017-2018 η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017 και η εγγραφή των μαθητών θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2017.»  
Δηλαδή θα γίνει αρχικά καταγραφή πανελλαδικά των αιτήσεων των μαθητών και των προτιμήσεων τους σε τομείς, ειδικότητες, ΕΠΑΛ,  σε πρώτη φάση δηλώνονται από 1 έως 3 σχολεία, στο e-epal.minedu.gov.gr με ευθύνη των μαθητών και των γονιών με τους κωδικούς του taxis net ή με τους κωδικούς του taxis net των διευθυντών των σχολείων και μετά θα δοθεί η έγκριση από το υπουργείο για την εγγραφή τους!  
Το ΔΣ της  Α ΕΛΜΕ Κορινθίας εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο,  οι φετινές εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑΛ, θα κατευθυνθούν – κατανεμηθούν από το υπουργείο έτσι ώστε να καταργηθούν ειδικότητες στη  Γ΄  Τάξη, τομείς στη Β΄, ολιγομελή τμήματα  αλλά και ολόκληρες σχολικές μονάδες, ΕΠΑΛ & ΕΚ, σύμφωνα με τις επιταγές του 3ου μνημονίου - ΟΟΣΑ και των “μεταρρυθμίσεων” στη λυκειακή  βαθμίδα που προωθεί το υπουργείο.  

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τη διάλυση της ΤΕΕ και να πάρει πίσω αυτήν την απαράδεκτη απόφαση.
●    Να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο  τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους.
●    Τα τμήματα οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν χρονικά όπως κάθε χρόνο.

●    Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ