ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε δεινή θέση. Με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί - χωρίς δικαιώματα. Με εκ περιτροπής εργασία, με τον «υποκατώτατο» μισθό των 300 ευρώ, με 12ωρα-14ωρα συνεχούς δουλειάς.

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά έρχεται επίσης σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί των ισχυρών οξύνονται, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και απειλούν με νέο αιματοκύλισμα τους λαούς, ενώ το δράμα των προσφύγων δεν έχει τέλος.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι για κάθε εργαζόμενο μέρα μνήμης και αγώνα.  Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού με μείωση του εργάσιμου χρόνου. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα. Να φωνάξουμε «κάτω τα χέρια» από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις !  

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά – Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος των αγώνων μας !

Όλοι στις εκδηλώσεις που οργανώνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς την 1η Μάη.






                                                 
.                                               
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ                                                                 ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ