ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Κορινθίας καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται αυτές τις ημέρες. Οι αγρότες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους!
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, που θα αφήσει χιλιάδες αγρότες ανασφάλιστους, η αύξηση της φορολογίας και του κόστους καλλιέργειας, θα έχουν σαν αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα χιλιάδων  και την συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών, με δραματικές συνέπειες για το κόστος και την ποιότητα της διατροφής όλων.
Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν:
  • Αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ για φέτος, που μέχρι το 2022 σταδιακά θα φτάσουν το 27% για κάθε ενήλικο μέλος της αγροτικής οικογένειας, τη στιγμή που το εισόδημα είναι ενιαίο.
  • Διπλάσιο σχεδόν φόρο, αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22% και το αφορολόγητο θα μειώνεται στην κατεύθυνση να επιβληθεί μετά από κάποια χρόνια το φορολογικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών. Βαρύς θα πέσει πάνω τους ο "φορολογικός πέλεκυς" και με τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ μετά από πέντε χρόνια θα αρχίσουν να πληρώνουν και το τέλος επιτηδεύματος.
  • Αυξημένο ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια από 13% σε 24%, ενώ θα είναι μειωμένη η επιστροφή φόρου κατανάλωσης καυσίμων κι αργότερα θα καταργηθεί εντελώς.
  • Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια και επίσης συζητιέται να επιβληθεί ΕΝΦΙΑ και για τους αποθηκευτικούς χώρους (αχυρώνες κλπ).
  • Ακόμη συζητιέται να επιβληθεί και "περιβαλλοντικό" τέλος στο νερό άρδευσης.
Αυτές οι επιβαρύνσεις δημιουργούν πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγρότες. Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα παλιά χαράτσια και στις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Οι αγρότες και κύρια οι μικρομεσαίοι, αντιμετωπίζουν την ίδια πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία για εκατομμύρια εργαζόμενους, που επιχειρεί να ρίξει κι άλλο το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που προωθεί και στην εκπαίδευση μέτρα που υποβαθμίζουν τη ποιότητα του δημόσιου σχολείου.
Έχουμε όλοι μαζί χρέος να αντιπαλέψουμε από κοινού αυτή την πολιτική.
Όλοι μαζί, για  μια ζωή με δικαιώματα,  κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.-ΔΝΤ, που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μας καταδικάζουν σε μια ζωή με μαύρο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ                                                                            ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ